top of page

Metodologia

zerogolspositiu.png

La metodologia de Zero Gols funciona gràcies als grups reduïts (no més de 6 porters) i a les sessions especialitzades per cada franja d’edat i nivell. També es tenen en compte les característiques individuals de cada porter/a. 

 

Metodologia basada en l’experiència que tenim sota pals (en totes les categories de futbol professional i semi professional), marcada per la passió i l’amor que tenim a la nostra professió i dut a la pràctica per entrenadors experimentats i titulats. 

 

Es treballa amb grups reduïts que no superen els 6 porters per monitor. 

Els grups s’organitzen per edats i per nivells, afavorint una bona dinàmica de les sessions per fomentar l’aprenentatge del porter/a i sempre tenint en compte les característiques individuals. 

 

Els objectius i els continguts s’adapten a cada grup de treball i a cada porter, també a les etapes de formació, oferint un entrenament individualitzat amb uns estímuls concrets i específics adaptats a cada persona.

 

Trobem diferents corrents dins la metodologia de treball:

  • Situacions analítiques: es busca la millora tècnica mitjançant repeticions diverses, també de continguts específics desvinculats de situacions de joc. No hi ha presa de decisions i es realitzen automatitzacions de gestos tècnics concrets. 

  • Situacions mixtes: a l’entrenament es donaran accions més properes a la competició on es combinarà l’automatització del gesti la presa de decisions, una major percepció de situacions variants, diversitat d’estímuls i de situacions que es poden trobar en el moment del joc. 

  • Situacions globals: l’entrenament ajudarà a familiaritzar-se amb situacions reals del joc, relacionar coneixements del joc amb la presa de decisions. Tot això es desenvoluparà a partir del treball en grup, essent el porter el que executi totes les accions ja siguin defensives o ofensives. 

 

Com més varietat d’estímuls hi ha augmenta la riquesa gestual del porter i també la seva experiència. L’experiència és el que fa millorar als nostres porters/es!

 

Desenvolupament de les sessions (60 minuts)

Durant les sessions es segueix una rutina clara amb la que els porters es senten més còmodes a mesura que passen els entrenaments. 

 

  • Pre-sessió de forma autònoma: amb activitats d’activació, coordinació, prevenció de lesions i força general.  

  • Escalfament: principalment amb jocs i activitats disteses per treballar el contingut tècnic i tàctic a treballar durant la sessió. Posteriorment, i mitjançant un treball analític, incidirem en qüestions tècniques. 

  • Tècnica principal: a partir d’un treball mixt sobre qüestions tècniques i físiques segons els objectius plantejats. 

  • Tàctica principal: a partir d’un treball mixt sobre qüestions tàctiques i físiques segons els objectius plantejats.

  • Final global: situacions reals de joc, on podem fixar-nos en parts tàctiques i observar si la presa de decisions, la velocitat gestual o la col·locació del porter són correctes. 

  • Estiraments: la flexibilitat és la gran oblidada en els darrers anys sobretot a la base. Els estiraments afavoreixen i potencien la flexibilitat que tant ajuda als porters en diferents situacions de joc, juntament amb la seva percepció corporal. 

 

El porter/a ha de tenir el màxim d’amplitud de moviment, afavorint la realització d’estirades i posicions corporals més relacionades amb altres esports: handbol, hoquei o gimnàstica esportiva. 

IMG_8742_edited_edited

IMG_8742_edited_edited

IMG_5137_edited

IMG_5137_edited

IMG_5478_edited

IMG_5478_edited

IMG_8047_edited

IMG_8047_edited

IMG_5260_edited_edited

IMG_5260_edited_edited

IMG_5432_edited

IMG_5432_edited

IMG_9537_edited

IMG_9537_edited

IMG_8686_edited

IMG_8686_edited

bottom of page